Ce este Spinal Mouse ® ?

Spinal MouseSpinal Mouse ® este un dispozitiv inovator produs în Elveţia, ce evaluează forma si mobilitatea coloanei vertebrale fără utilizarea radiatiilor nocive.

Dispozitivul este ghidat manual,pe piele, de-a lungul coloanei vertebrale. Evaluarea constă în două seturi a câte trei măsurători, un set în plan sagital (profil) şi un set în plan frontal.

Evaluare Spinal Mouse

Spinal Mouse ® este alcătuit din două rotiţe aşezate pe un suport mobil, care permite urmărirea conturului apofizelor spinoase ale coloanei vertebrale.
Acest contur este înregistrat de către 3 senzori (câte unul pentru fiecare plan din sistemul tridimensional de axe carteziene x, y, z), care printr-o conexiune Bluetooth, transmit programului software de pe computer date relevante clinic.

Acestea sunt analizate şi astfel se verifică:

  • alinierea coloanei vertebrale, măsurând unghiurile globale şi segmentale în plan sagital şi frontal
  • postura şi mobilitatea coloanei vertebrale
  • funcţiile şi performanţele coloanei vertebrale

Există o relaţie bine definită între linia de suprafaţă pe care se face măsurătoarea şi linia mediană a coloanei vetrebrale din punct de vedere al aliniamentului, al intervalului de mişcare, al funcţiilor şi performanţei acesteia. Pe acest principiu se bazează algoritmul software care calculează vizual şi numeric parametri reali ai coloanei vertebrale.

Măsurătorile cu Spinal Mouse ® sunt:

  • rapid şi usor de efectuat
  • precise şi fiabile
  • fără nici un fel de durere pentru pacient

Preocuparea noastră este de a vă oferi servicii folosind tehnologii de ultimă generaţie. Începând din martie 2011, vă punem la dispoziţie Spinal Mouse ® care vă oferă posibilitatea de măsurare a progresului realizat cu ajutorul Terapiei Bowen în afecţiunile coloanei vertebrale, fără a fi nevoie să faceţi o radiografie.

Mai multe informaţii găsiţi pe website-ul SpinalMouse.ro